Днес в 19:30 часа отборите на Славия и Черно море ще се изправят един

...
Днес в 19:30 часа отборите на Славия и Черно море ще се изправят един
Коментари Харесай

Черно море търси първи успех в София от три години насам

Днес в 19:30 часа тимовете на Славия и Черно море ще се изправят един против различен в среща от 2-ия кръг на плейофната група “А ” за оставане в Първа лига. Един против различен застават първият и вторият във краткотрайното класиране.

Именно поради това днешната среща е значима и за двата отбора. Варненци пък ще опитат да реализират първи триумф в София от три години насам. За последно те победиха точно “белите ” с 1:0 през 2015 година, написа Sportal.bg.

В постоянния сезон тези противници към този момент се срещнаха два пъти. Във Варна мачът приключи без победител - 1:1, до момента в който в София домакините завоюваха с 2:0. общата статискита също дава леко преимущество на “белите ”. В 106 изиграни мача в елита те имат 43 победи и 34 загуби, а 29 мача са приключили наедно.

Домакините не могат да разчитат в днешния дуел на цели трима значими играчи. Това са контузените Георги Петков, Момчил Цветанов и Сашо Александров. В тяхно неявяване треньорът Златомир Загорчич се чака да пусне в игра Стерякис на вратата и пред него Мартинов, Стефан Велков, Христов и Буров в отбрана. Велев и Карабельов ще бъдат в ролята на опорни халфове, а пред тях играта ще движи Минчев. Димитров и Иванов ще оперират по крилата, а на върха на офанзивата ще работи Ангелов.

В същото време гостите идват без контузените Витиня, Огнянов и Ндонгала, както и без санкции Янчев. Илиан Илиев вероятно ще даде късмет на Макенджиев на вратата и Станчев, Димов, Хасани и Костадинов в защита. Илиев и Витанов ще работят в центъра на терена, а Фенуш и Минчев ще стартират на крилата. Атаката ще води Василев, а зад тила му ще бъде Кики.

Първа професионална лига, втора осмица, група “А ”, 2-и кръг:

СЛАВИЯ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни сформира: 

СЛАВИЯ:  Стерякис, Мартонив, Христов, Велков, Буров, Велев, Карабельов, Минчев, Иванов, Димитров, Ангелов

Ч. МОРЕ:  Макенджиев, Станчев, Димов, Хасани, Костадинов, Витанов, Илиев, Минчев, Кики, Фенуш, Василев

Стадион:   “Васил Левски ”, София
Съдия:  Никола Попов
Начало:  19:30 часа
 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР